КПКОНПИ започва проверка срещу бивш вътрешен министър. Той е и депутат

...
КПКОНПИ започва проверка срещу бивш вътрешен министър. Той е и депутат
Коментари Харесай

Антикорупция сезирана за Рашков

КПКОНПИ стартира инспекция против някогашен вътрешен министър. Той е и народен представител в актуалното Народно заседание. Това излиза наяве от известие на Софийската градска прокуратура.

Вчера в СГП е подаден сигнал, в който се твърди, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-ото Народно заседание е осуетявал наказателно гонене и е забъркан в скица за пране на пари.

Твърденията за вероятно осъществени закононарушения са за това, че той е разпоредил на свои подчинени да не се рапортуват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по кореспонденция за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка.

Втората група изказвания са за възможна съпричастност на някогашния вътрешен министър и към закононарушения срещу финансовата система – пране на пари.

Името на проверявания не се загатва.

Сега в Народното събрание има трима някогашни министри – Бойко Рашков, Младен Маринов и Христо Терзийски.

Защо питате мен, би трябвало да питате прокуратурата. А може да питате един различен източник, от който евентуално е тръгнала тази информация към прокуратурата. Политическа партия ГЕРБ и Политическа партия „ Българска прокуратура ” са сложени в услуга на прокуратурата, с цел да преследват български жители.

Така някогашният вътрешен министър Бойко Рашков отговори на журналистически въпрос дали той е проверяваният от КПКОНПИ.

Рашков в този момент е народен представител от Политическа партия. А Маринов и Терзийски, които са народни представители от ГЕРБ, показаха, че не се разпознават в известието на прокуратурата.

Не знам против мен да има инспекции. Никога не съм получавал пари от чужбина. Миналата година ми беше осъществена цялостна данъчна проверка 6 година обратно, не са открити нередности, разяснява Терзийски.

Не давам отговор на нито един от профилите. Пред КПКОНПИ си попълням постоянно декларациите. Нямам информация да съм издирван или проверяван, категориен бе Маринов.

Прокуратурата е упълномощила инспекцията на антикорупционната комисия.

Припомняме, че преди ден уеб сайтът ПИК извади разработка „ Градинаря “, в която се твърди, че лице, близо до Рашков и парцела му, получавало периодически големи суми в евро на банковата си сметка, до момента в който Рашков е вътрешен министър и били засичани sms-и сред двамата за снабдяване на сумите в кеш.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР